Σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι εν εξελίξει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα ηγετικά στελέχη των συνδέσμων οπαδών που οργάνωσαν, καθοδήγησαν και εκτέλεσαν την δολοφονική επίθεση κατά των ανδρών των ΜΑΤ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή.

Με βάση λοιπόν τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια, φαίνεται πως ο κλοιός γύρω από τον άνθρωπο που παρουσιάζεται ως «καθοδηγητής» και μοιάζει να είναι ηγετικό στέλεχος οπαδικού συνδέσμου, στενεύει ολοένα και περισσότερο.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και πλέον αναζητούν μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του, ώστε να τον «δέσουν» από όλες τις κατευθύνσεις.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ο 16χρονος αδερφός και ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ
Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τόσο ο 26χρονος, που φέρεται να είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ, όσο και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί τα στοιχεία εκείνα που συνδέουν τόσο τον 16χρονο όσο και τον 26χρονο μάνατζερ με την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ.

Για τον 16χρονο βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, ενώ εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 26χρονου όπως επίσης και στο γκρι ζιβάγκο που φέρεται να φορούσε.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλά «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που δεν εντοπίστηκαν κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων από το γήπεδο, το βράδυ των επεισοδίων.

Ειδικά κλιμάκια σαρώνουν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να φανεί ποια ώρα και πού βρισκόταν ο καθένας, ενώ γίνεται έρευνα και στα ρούχα του 26χρονου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.

Το πλάνο των αρχών να στοιχειοθετηθεί το κύκλωμα ως εγκληματική οργάνωση
Απώτερος στόχος των Αρχών βεβαίως, είναι να αναδειχθεί σε βάθος το κύκλωμα, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα βήματα που έχουν σχεδιαστεί:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.

Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις Γιορτές θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεκάδες χούλιγκαν, διαφόρων διαβαθμίσεων, έχουν μπει στο στόχαστρο, με σοβαρές κατηγορίες εναντίον τους.