«Άλλος ένας έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος» δηλώνει ο Οικονόμου

Σοκαριστική είναι η φωτογραφία της διαλυμένης μηχανής του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ο οδηγός του ενός από τα δύο ύποπτα αυτοκίνητα άλλαξε απότομα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχε στην καταδίωξη, να πέσει πάνω σε περιπολικό.

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας κατέληξε. Ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες της ΕΡΤ

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».