«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων της νεότευκτης πολυκατοικίας για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Ο κ. Δένδιας, αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχο του Νικόλαο Παναγιωτόπουλο «γιατί επί των ημερών του εκτελέστηκε το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του έργου», αναφέρθηκε στο «μεγαλόπνοο οικιστικό πρόγραμμα 1.400 κατοικιών για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει καταρτίσει το υπουργείο, χωρισμένο σε τέσσερις φάσεις υλοποίησης».

«Είμαστε στα τελευταία στάδια της συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης που αφορά 500 κατοικίες σε 13 νησιά του Αιγαίου, όπου το κόστος ενοικίασης κατοικιών είναι εξαιρετικά υψηλό. Θεωρούμε ότι με την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων μπορούμε να παραδώσουμε το σύνολο σχεδόν των κατοικιών αυτών το καλοκαίρι του 2026» παρατήρησε περαιτέρω.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου – ο οποίος ευχαρίστησε επίσης τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση του έργου -, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας, ο διοικητής της διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ.