Στον Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού της επόμενης πενταετίας, αλλά και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και σε άλλα που δρομολογούνται, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Π» ο επανεκλεγείς δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Τσίρμπας. Επίσης,σχολίασε το υψηλό ποσοστό επανεκλογής του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζοντας πως «όλη η πορεία μας αυτά τα 4 χρόνια, η προεκλογική περίοδος που διανύσαμε, αλλά και η κορύφωσή της με αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα, μας δικαιώνουν απόλυτα».

Ποια είναι η ανάγνωσή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου; Τόσο για το υψηλό ποσοστό εκλογής, όσο και για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή;

Το 63,84% είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό ποσοστό που δεν έχει καταγραφεί ξανά στον δήμο μας. Μια μεγάλη νίκη για την παράταξή μας, την «Καθαρή Πρόταση», αλλά θα έλεγα και μια μεγάλη νίκη και ανταμοιβή για την αλήθεια και τη σκληρή δουλειά που πρεσβεύουμε μαζί με ολόκληρη την ομάδα μου.

Όλη η πορεία μας αυτά τα 4 χρόνια, η προεκλογική περίοδος που διανύσαμε, αλλά και η κορύφωσή της με αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα, μας δικαιώνουν απόλυτα για τον δρόμο που επιλέξαμε να πορευτούμε και, φυσικά, ο κόσμος επέλεξε να συνταχθεί μαζί μας, στην προσπάθειά μας για τη συνολική αναγέννηση του τόπου μας. Αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά και ευθύνη, ώστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Θα έλεγα ότι η πρώτη μας θητεία ήταν η προετοιμασία για μία λαμπρή συνέχεια. Θέσαμε τις βάσεις, θεσπίζοντας μια καθημερινότητα στην υπηρεσία του πολίτη, με αμεσότητα, με ομάδες έγκαιρης επέμβασης που έδωσαν λύσειςσε πολλά ζητήματα της πόλης.

Παράλληλα εκτελέσαμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πεζοδρομήσεων και αστικών αναπλάσεων, με 18 χλμ. πεζοδρομίων σε ολόκληρη την πόλη. Ασφαλτοστρώσαμε 310 δρόμους, με στόχο την οδική ασφάλεια. Ανακατασκευάσαμε 40 παιδικές χαρές και τις πιστοποιήσαμε ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας. Δημιουργήσαμε δύο νέες σχολικές μονάδες, το 12ο Νηπιαγωγείο και τον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Καματερό. Επίσης προχωρήσαμε σε ενεργειακές αναβαθμίσεις και εκτεταμένες παρεμβάσεις, συντηρήσεις και ανακαινίσεις σε όλες τις σχολικές μας μονάδες. Παράλληλα με τον τομέα των υποδομών, εκτελέσαμε ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο με στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων, με έμφαση στους ανέργους, στους άπορους αλλά και με προγράμματα στήριξης για τις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα δώσαμε λύσεις στους γονείς, εργαζόμενους και μη, με 5 νέα ΚΔΑΠ και με την αναβάθμιση των βρεφονηπιακών μας σταθμών. Σκεφτείτε ότι απορροφήσαμε 500 παιδιά οικογενειών της πόλης μας χωρίς τροφεία.

Τέλος, αναβαθμίσαμε τον οδοφωτισμό της πόλης μας με φωτισμό τύπου LED, μειώνοντας το κόστος ενέργειας και αυξάνοντας δραστικά τόσο την ορατότητα όσο και την ασφάλεια.

Τι έχετε δρομολογήσει για την επόμενη δημοτική περίοδο και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

Η εντολή που λάβαμε από τον κόσμο είναι ξεκάθαρη. Συνεχίστε αμείωτα. Έτσι κι εμείς συνεχίζουμε εντατικά τα έργα υποδομών, δίνοντας προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια, τις συγκοινωνίες αλλά παράλληλα και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Και φυσικά προχωράμε με αμείωτο ρυθμό το εμβληματικό έργο για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου στον χώρο του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς. Το έργο δημοπρατήθηκε και από μέρα σε μέρα αναμένουμε τις τελικές υπογραφές για να μπουν τα μηχανήματα μέσα και να ξεκινήσουμε. Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης,πιστέψτε με, η όψη του κέντρου δεν θα θυμίζει την τρέχουσα κατάσταση, αλλά θα μεταμορφώσει μια για πάντα την πόλη μας.

Πώς θα βελτιώσετε την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης σας; Ποιες είναι οι ενέργειές σας, ως δημοτική αρχή, σε κρίσιμα ζητήματα όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση και η πολιτική προστασία;

Έχουμε προχωρήσει ήδη στην επέκταση των ρευμάτων ανακύκλωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφασηστη διαλογή των ογκωδών. Παράλληλα προχωρήσαμε σε μεγάλες επενδύσεις με την αγορά εξοπλισμού, νέων απορριμματοφόρων, αγορές κάδων, νέων σύγχρονων μηχανημάτων έργου καθώς και φορτηγών, που θα βοηθήσουν πολύ στη λειτουργία και την ταχύτητα των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε προγραμματίσει τη συνέχιση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ώστε να συμβάλουμε στη διάδοση της ανακύκλωσης.
Μεγάλο ωστόσο πρόβλημα αποτελεί η υποστελέχωση, ιδιαίτερα των οδηγών, καθώς μας εμποδίζει να αναπτύξουμε τη συλλογή των βιοαποβλήτων.

Πώς θέλετε να είναι ο δήμος σας στο τέλος της επόμενης θητείας;

Ένας δήμος σύγχρονος, καθαρός, ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος για όλους, που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής για κάθε κάτοικο.Ένας δήμος για τον οποίο οι δημότες θα αισθάνονται περήφανοι.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο