Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος ανακοίνωσε την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τους μετανάστες.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευ

Η ρύθμιση αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στρέφεται «ενάντια στην ανομία και την αδήλωτη εργασία, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η σύνδεση της άδειας διαμονής με την προσφορά εργασίας».

Yπενθυμίζεται ότι τροπολογία για τους μετανάστες έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ξεκάθαρα λανθασμένη» τροπολογία «περί παράνομων μεταναστών» και χαρακτήρισε αιφνιδιαστική την κατάθεση ρύθμισης που χορηγεί «νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών».