Ο 17χρονος που συνελήφθη χθες, μετά τη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργo, που οδήγησε στον θάνατο ενός αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη αστυνομικού, πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο νεαρός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ενώ κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στην περιοχή του Περάματος.

Ο 17χρονος που κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώπιον των δικαστικών Αρχών, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Μαζί με τον ξάδερφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Ο 17χρονος, μαζί με τον 20χρονο και τους δύο που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων: από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/12) έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12) έκλεψαν τέσσερα αυτοκίνητα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.