Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Ρ\Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και αναφερόμενος στο δημοσίευμα του The Economist που ανέδειξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς, δήλωσε ότι «βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στη χώρα».

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή σήμερα και έχει μια κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο.

«Στόχος μας, αφού κατακτήσαμε το να μείνουμε Ευρώπη, είναι τώρα να γίνουμε Ευρώπη» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι χθες στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε ο νέος οδικός χάρτης, το νέο ετήσιο σχέδιο διακυβέρνησης για το 2024 το οποίο περιλαμβάνει 221 μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι υπάρχει η εμβληματική μεταρρύθμιση για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αλλά και μεταρρυθμίσεις μικρότερου βεληνεκούς.

Για τη μεταρρύθμιση στην παιδεία είπε ότι κλείνει μια εκκρεμότητα της χώρας καθώς είχαμε χάσει μια ιστορική ευκαιρία στην προσπάθεια που έγινε την περίοδο 2004-2009 στο πλαίσιο της τότε αναθεώρησης. «Βεβαίως θα είναι μη κερδοσκοπικά» ανέφερε, ενώ στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι η κυβέρνηση παίζει με το Σύνταγμα είπε ότι έχει δοθεί απάντηση από έγκριτους συνταγματολόγους.

«Πατάμε σε στέρεο νομικό εδαφος. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο» είπε και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πέφτει σε μεγάλες αντιφάσεις και ταλαιπωρείται από πολλούς πολιτικούς και ιδεολογικούς αναχρονισμούς.

Ο κ. Σκέρτσος δεν σχολίασε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Όταν έρθει η νομοθεσία, τότε θα συζητήσουμε. Οδεύουμε σε μέρες αγάπης. Δεν χρειάζεται να σπέρνουμε τον διχασμό» είπε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση υπηρετεί το όραμα της συμπεριληπτικής κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχουν πολίτες διαφορετικών κατηγοριών.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση στον χώρο της δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στην απονομή.

Ερωτηθείς για τον Αντώνη Σαμαρα, δήλωσε πως είναι πολιτικό μέγεθος το οποίο τιμά και σέβεται. «Έσωσε τη χώρα από την έξοδο από την ευρωζώνη. Να δείχνουμε σεβασμό, να ακούμε τις απόψεις του και να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά» πρόσθεσε.