Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πειραιά, οι δύο κατηγορούμενοι 20 και 17 χρόνων που συνελήφθησαν μετά την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που κατέληξε στον τραγικό θάνατο του 29χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος τους υπάρχει κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όσα ανέφερε ο 20χρονος στην προανακριτική του κατάθεση
«Χθες το βράδυ ήμουν μαζί με τον… ο οποίος μου είπε να πάμε να κλέψουμε ένα αυτοκίνητο και να πάμε στο Σοφό να πάρουμε ένα άτομο το οποίο το φωνάζαμε Γ…και ένα άλλο που ήταν μαζί και να κλέψουμε όλοι μαζί αυτοκίνητα στη Νίκαια.

Με τον Γ. μας έχουν ξαναπιάσει γιατί είχαμε κλέψει σίδερα».

Η ομάδα των τεσσάρων θα κλέψει τα αυτοκίνητα και ο 20χρονος θα ισχυριστεί στη συνέχεια :

«Στο Δαφνί μας βρήκαν αστυνομικοί με ένα κουρσάκι και μας κυνήγησαν .Οι άλλοι μόλις το είδαν αυτό έφυγαν και με άφησαν πίσω. Εγώ για να μην με πιάσουν οι αστυνομικοί πάτησα γκάζι ,άλλαζα συνέχεια λωρίδες και περνούσα τα άλλα αυτοκίνητα.Όμως στην μεγάλη στροφή πριν τα Διυλιστήρια ακούμπησα ένα άλλο αμάξι που ήταν δίπλα μου και το δικό μου γύρισε ανάποδα στο δρόμο. Αφού δεν μπορούσα να ξεφύγω από τους αστυνομικούς παραδόθηκα με τα χέρια ψηλά».

Ο 20χρονος συλλαμβάνεται ενώ πάνω του βρίσκονται και τα εργαλεία με τα οποία έγιναν οι κλοπές των αυτοκινήτων. Στο τέλος της κατάθεσής του ζητάει συγνώμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης όλα ξεκίνησαν στις 3.35 όταν αυτόπτης μάρτυρας ειδοποιεί την αστυνομία για κλοπή αυτοκινήτου στη Νίκαια.

Ο 17χρονος που συμμετείχε στις κλοπές είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς το 2021 είχε συλληφθεί για την καταδίωξη με ένα νεκρό στο Πέραμα. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 4 άτομα που εκείνο το βράδυ έκλεψαν 4 διαφορετικά αυτοκίνητα σε Πέραμα και Νίκαια: Οι δύο συλληφθέντες, ένας τρίτος που έχει ταυτοποιηθεί αλλά και ένα ακόμη άτομο για το οποίο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αρκετά στοιχεία για την ταυτότητά του.