Οι δέκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκονται και δύο λιμενικοί, προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους.

Οι λιμενικοί, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διοικητής δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία της απολογίας τους ήταν πολύωρη.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έφερε το ΟΡΕΝ φωτογραφίες ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τους δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον λιμενικό να πηγαίνει στο σπίτι το οποίο έχει χαρακτηριστεί στη δικογραφία ως καβάντζα. Σε αυτό έκρυβαν τις κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών και όπως φαίνεται, ο λιμενικός είχε πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο. Πάντα λοιπόν, οι αστυνομικοί παρατηρούσαν πως έμπαινε και έβγαινε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Άλλες φορές φορούσε μάσκα, άλλες full face. Και όταν τελικά έκανε επέμβαση η Αστυνομία, βρήκαν μέχρι και σάκους οι οποίοι περιείχαν κοκαΐνη και ήταν παραβιασμένοι. Και από εκεί μια γυναίκα η οποία είχε συγκεκριμένο ρόλο, αυτόν της ταμία και της αποθηκάριου, έπαιρνε και έδινε τις ποσότητες στα άλλα μέλη τη συμμορίας για να φτάσουν σε όσους τα είχαν παραγγείλει.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 3 ατόμων, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφηση τους από τις Διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα:

«μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα» = ποσότητες ναρκωτικής ουσίας,
«αριθμοί» = λεφτά,
«βραστό» = κοκαΐνη για χρήση ως «φρίμπα»,
«μονόζυγο» = ζυγαριά ακριβείας,
«νούμερα» = ύψος χρημάτων ανά 1.000 ευρώ,
«γατάκια» = κιλά κοκαΐνης,
«πράγματα» = ναρκωτικά,
«δραχμή» = γραμμάριο,
«ντάριπε» = (αναγραμματισμός) πεντάρι, δηλαδή πέντε.

Παράλληλα, συνελήφθησαν η 63χρονη διαχειρίστρια του σπιτιού «καβάντζας» και ο 47χρονος βοηθός της.

Υπολογίζεται ότι, κατά τη διερευνώμενη περίοδο, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ανέρχεται στο 1.232.000 ευρώ.