Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκαν σήμτο πρωί της Παρασκευής για να απολογηθούν, ο 20χρονος και ο 17χρονος που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του 33χρονου συνεπιβάτη του.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, εξαιτίας της οποίας διαλύθηκε η μοτοσικλέτα των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Ο 17χρονος αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία για παράβαση του νόμου για μη έκδοσης ταυτότητας. Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας, που έκλεβαν οχήματα.

Ο 20χρονος, ο οποίος είναι ο οδηγός ενός εκ των δύο οχημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αποδέχτηκε κάποιες από τις κλοπές των αυτοκίνητων με τις οποίες κατηγορείται. Ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά πως είναι μέλος συμμορίας και οδηγούσε επικίνδυνα.

Από την άλλη, ο 17χρονος, ο οποίος είναι ξάδελφός του, αρνείται κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού και υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο που επέβαινε εκείνος κατευθύνθηκε προς το Πέραμα. Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για την ποινική τους μεταχείριση.