Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων κορυφώνεται στα ΚΤΕΛ Κηφισού καθώς από νωρίς το πρωί καταγράφεται αυξημένη κίνηση σε όλες τις γραμμές.

Στον σταθμό του Κηφισού, ήδη από τα ξημερώματα χιλιάδες επιβάτες περιμένουν στην ουρά προκειμένου να αγοράσουν το εισιτήριό τους και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και γι’ αυτό τον λόγο οι υπεύθυνοι των εταιρειών ΚΤΕΛ, πέρα από τα τακτικά δρομολόγια, προγραμματίζουν σε κάθε γραμμή 5 με 6 έκτακτα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Η πληρότητα σε αρκετές περιπτώσεις και ειδικά στα δρομολόγια που έχουν προορισμό πόλεις της Βορείου Ελλάδος αγγίζει το 100%. Ωστόσο και στις υπόλοιπες γραμμές είναι αυξημένη πληρότητα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού εκτιμούν ότι και αύριο ενδεχομένως να υπάρξει αυξημένη κίνηση, αλλά μέχρι το απόγευμα το μεγάλο κύμα των εκδρομέων των Χριστουγέννων θα έχει φύγει από το κλεινόν άστυ.

Σύμφωνα με την Τροχαία από τις 6 σήμερα το πρωί (23/12/2023) μέχρι τη 1 το μεσημέρι από την Αθηνών – Κορίνθου έχουν καταγραφεί 22.000 οχήματα στην έξοδο και 7.000 στην είσοδο. Από την Αθηνών – Λαμίας έχουν βγει 21.486 οχήματα κι έχουν εισέλθει 6.713.

Όσον αφορά στην κίνηση στους δρόμους, μετά το μεγάλο μποτιλιάρισμα των πρωινών ωρών, σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση καθώς πλέον στην Αττική Οδό οι καθυστερήσεις ανέρχονται σε 10′-15΄ από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία των οδηγών και στο ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Λαμία.

Η ουρά των αυτοκινήτων είναι αρκετά χιλιόμετρα και οι μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται από τα Οινόφυτα πλέον έως και τα διόδια της Θήβας έπειτα από σύγκρουση οχημάτων.

Παράλληλα, η άνοδος του Κηφισού είναι επίσης μποτιλιαρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της ως τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η Εθνική Αθηνών – Λαμίας παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Έντονο μποτιλιάρισμα υπάρχει επίσης στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Σκαραμαγκά, όπως και διάφορους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας από τον Πειραιά μέχρι την Άνοιξη και τη Νέα Ερυθραία.

Τέλος, κίνηση έχει μέχρι και η Χαλκίδα στους δρόμους της με αρκετό κόσμο να φαίνεται πως την επέλεξε για εκδρομή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr