Γενικά νεφελώδης θα είναι ο καιρός την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι νεφώσεις θα είναι πιο αραιές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πιο πυκνές στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου παροδικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο. Στη Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου,  το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 31 του μήνα, τελευταία ημέρα του χρόνου, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν στα δυτικά, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα επηρεαστεί, καθώς θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά. Κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός μέχρι και τις προμεσημβρινές/μεσημβρινές ώρες.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα θυμίζει ως προς τις βροχές το ανεστραμμένο «Π». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο καιρός έχει κατά κάποιο τρόπο «καθυστέρηση» ενός μήνα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει σιγά-σιγά, καθώς κοντά στα Φώτα, αναμένεται να έχουμε ένα πιο ψυχρό σκηνικό του καιρού και ίσως μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία επηρεάσει τη χώρα.