Με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη, οδηγείται στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες 18χρονος επέμεινε σε όσα υποστηρίξει και προανακριτικά ότι, δηλαδή, ο αδελφός του του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Όπως είπε δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύχημα.

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας που του αποδίδονται.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου είχαν καταθέσει νωρίτερα στην ανακρίτρια οι συγγενείς του, η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφός του.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο 18χρονος απολογούνταν, ο αδερφός του κηδευόταν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Η γιαγιά των δύο παιδιών βρέθηκε στα δικαστήρια και αποχώρησε για να αποχαιρετήσει τον εγγονό της. «Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω αυτό» είπε την ώρα που έφευγε από τα δικαστήρια. Η μητέρα, την ώρα της απολογίας, βρισκόταν ήδη στο Δημοτικό Νεκροταφείο.