Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός, συνεχίζονται.

Βάσει ρεπορτάζ του Open, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν που μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και ενώ ήταν αποκλεισμένοι στο γήπεδο, έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν στις τουαλέτες του γηπέδου, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και ήδη οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

Το γεγονός ότι προσπάθησαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και αυτό ένα βασικό στοιχείο ενοχής, αναφορικά με την εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει επίσης και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν για να κρύβουν τον οπλισμό τους καθώς και τα δυο άτομα που φέρεται να είναι οι μόνοι που είχαν κλειδιά, άρα και πιθανόν τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

«Είναι μία τραγική στιγμή, τραγικές ημέρες για την αστυνομία», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος σχετικά με τις πολλαπλές επιθέσεις κατά αστυνομικών.

«Είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ονοματεπώνυμο», πρόσθεσε.

Για τον Γιώργο Λυγγερίδη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά την δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα από 18χρονο στα επεισόδια του Ρέντη, δήλωσε: «Ο Γιώργος Λυγγερίδης εδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμης να βρεθουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

«Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς, είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε και άλλες συλλήψεις».