Η πέμπτη θητεία του “Σερίφη” και οι προκλήσεις

Ως τον άνθρωπο το όνομα του οποίου είναι ταυτισμένο με την ασφάλεια, θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς είναι η πέμπτη φορά που αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι θητείες του στο συγκεκριμένο πόστο είναι ταυτισμένες με ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα, όπως η εξάρθρωση των τριών μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, καθώς και μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά την οποία έχασε την ζωή του ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.

«Η συνταγή ‘Μιχάλης Χρυσοχοΐδης’ είναι μια συνταγή που έχει πετύχει πάρα πολλές φορές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Έχει κάνει πράγματα για την αστυνομία και για εμάς τους αστυνομικούς, είχε αυξήσει κατά πολύ τους μισθούς μας όταν νομοθέτησε τα νυχτερινά να αμείβονται και αύξηση στα 5νθημερα. Έδωσαν χρήματα επί Χρυσοχοΐδη αλλά πέτυχε και στο θέμα της ασφάλειας γιατί ήταν αυτός που ήταν υπουργός όταν εξαρθρώθηκε η ‘17 Νοέμβρη’».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη «είναι στο επίκεντρο η εγκληματικότητα γιατί είχαμε πολλά περιστατικά και με την οπαδική βία αλλά και με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που πήγε ένα υπόμνημα πολλών σελίδων στον ανώτατο δικαστή προκειμένου να προσπαθήσει να λύσει αυτό το ζήτημα».

Δείτε όσα είπε