Εκτός του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτούν ο 13χρονος που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τρεις συνομηλίκους του στηην Αγία Παρασκευή, τέθηκε ο βασικός δράστης και συμμαθητής του θύματος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι γονείς του μαθητή που συμμετείχε στην επίθεση, οι οποίοι επίσης αναζητούνται, ενημέρωσαν τη Σχολή Μωραΐτη, ότι ο γιος τους δεν θα πάει στο σχολείο, γιατί έχει κορονοϊό. Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου, ο εν όγω μαθητής αποβάλλεται δια παντός από αυτό.

Η Σχολή Μωραΐτη ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε στους γονείς ότι «από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές, δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας».