Ξεκαθαρίζουν και σήμερα την αντίθεση τους στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σταθερός στην απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ.

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει το νομοσχέδιο. Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ» είπε ο Θάνος Πλεύρης. «Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω» διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα)». «Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά» πρόσθεσε.

Δείτε τη συνέντευξη

Την ίδια ώρα και ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν έχει αλλάξει κάτι στις απόψεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια και το νομοθετικό πλαίσιο των παρεμβάσεων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, απάντησε πως «οι θέσεις μου είναι απόψεις Αρχών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αλλάξουν».

Πρόσθεσε όμως πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και ειδικά στο εσωτερικό της ΝΔ είναι άκαιρος καθώς θα πρέπει πρώτα «να περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις θέσεις του και να εξηγήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους».

Δήλωσε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο όταν μιλάμε για θέματα που έχουν έντονη ηθική διάσταση όπως αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια» και ξεκαθάρισε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνηση κινούνται και παίρνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, όπως υποθέτουν κάποιοι.

Δείτε τη συνέντευξη