Οι αστυνομικοι διαδήλωσαν σήμερα (10/1) με ανοιχτά λεωφορεία στο Παρίσι για να προτρέψουν τις αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Αυτή είναι μια προειδοποιητική βολή προς τις αρχές για να πούμε ότι έξι μήνες πριν από την κορυφαία εκδήλωση, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι γι’ αυτούς», δήλωσε ο Γκρέγκορι Ζορόν, επικεφαλής της ένωσης SGP Police FO, στο Sud Radio.
«Οι συνθήκες υπό τις οποίες ρίχνονται αστυνομικές δυνάμεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι καλές», πρόσθεσε.

Ο Ζορόν επανέλαβε τα αιτήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και κυρίως για ένα μπόνους 1.500 ευρώ για όλους τους αστυνομικούς.
Τα συνδικάτα της αστυνομίας έχουν ήδη καλέσει σε απεργία στις 18 Ιανουαρίου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους ενόψει των αγώνων.
Λεωφορεία με πανό που έγραφαν «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να… προλάβουμε», έφυγαν από την πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Αυγουστίνου, στο κέντρο του Παρισιού, και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία της Βαστίλης στα ανατολικά.

Ξεκινώντας στις 26 Ιουλίου (και τελειώνοντας 11 Αυγούστου) οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στο εργατικό δυναμικό του Παρισιού, εν μέσω αυξημένων απειλών για την ασφάλεια και χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην αστυνομία, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Περίπου 30.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ασφάλεια  στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, όταν περίπου 600.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν αθλητές και αποστολές να πλέουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.