Οριστικά τέλος έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις φήμες που τον ήθελαν να προορίζεται για κορυφαίο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως θα παραμείνει πρωθυπουργός καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπεύει να τιμήσει το αξίωμα στο οποίο τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

Τι ανέφερε στη συνέντευξη
«Τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια, τα οποία δεν ξέρω ποιος τα τροφοδοτεί. Ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της «προαγωγής», προς τα πάνω», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θα επαναλάβω λοιπόν αυτό το οποίο είχα πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: ο ελληνικός λαός με εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα».