Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» εκδηλώνει την υποστήριξή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο».

Ο ίδιος συντάσσεται με την τομή στο οικογενειακό δίκαιο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την νομοθετική διευθέτηση του ομόφυλου γάμου.

Όπως επισημαίνει «εφόσον όλοι συμφωνούμε πως στην Ελλάδα πια δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς την ερωτική επιλογή ενός ανθρώπου και ως προς τα δικαιώματά του που απορρέουν ένεκα αυτής, το μόνο που έμενε να συζητήσουμε ήταν το θέμα της τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας». Ζήτημα για το οποίο, πάντα κατά τον κ. Γεωργιάδη, διευθετείται αποτελεσματικά «διότι το νομοσχέδιο που εισηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ισορροπημένο, γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Ακόμη, χαρακτηρίζει «υποκριτική» την όλη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο περί του γάμου ομοφύλων, εφόσον «(σ.σ. η δημόσια αντιπαράθεση) δεν έχει να κάνει με το παιδί, γιατί για το παιδί σίγουρα είναι καλύτερο να έχει δύο γονείς από έναν. Γίνεται καθαρά για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, που μπορεί να είναι σεβαστοί, αλλά καλύτερα να εξηγηθούν ως τέτοιοι».