Ξεκινά η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ποιοι «γαλάζιοι» διαφωνούν

Ξεκινά σήμερα η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, χωρισμένα σε δύο ομάδες, θα ενημερωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη από:

  • τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο
  • τους υπουργούς – αντιπροέδρους της ΝΔ: Κωστή Χατζηδάκη / Άδωνι Γεωργιάδη
  • τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
  • τη γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα

Στόχος του διαλόγου, μέχρι το ορόσημο της Ολομέλειας της Βουλής, είναι:

  • Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που εκφράζονται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δεξαμενή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα υπερψηφίσουν τη μεταρρύθμιση

Οι βουλευτές που και δημόσια έχουν διατυπώσει την αρνητική στάση τους είναι ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Θόδωρος Καράογλου, αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, εμφανίζεται επιφυλακτικός με τη νομοθετική ρύθμιση, παρότι είναι πιθανές οι συνέπειες από τυχόν καταψήφιση, για τα κυβερνητικά μέλη.

Αμετακίνητος στην διαφωνία του με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση και στην πρόθεσή του να το καταψηφίσει, παραμένει και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βοριδης, αψηφώντας τυχόν συνέπειες.

Ενόχληση με αιχμές, αλλά για τη διαδικασία της ενημέρωσης, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, αποσυνδέοντάς τη από την ουσία του νομοσχεδίου.