Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, έφθασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια του Βόλου προκειμένου να παραστεί στην απολογία του 50χρονου, που σκότωσε τον κουνιάδο του, επειδή βίαζε την 18χρονη κόρη του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας τόνισε, ότι ο εντολέας του «δεν είναι εγκληματίας, που αποφάσισε να πάρει νόμο στα χέρια του. Εάν δεν είχε κάνει νέο γάμο, τίποτα δεν θα είχε συμβεί» υποστήριξε. «Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής τιμωρείται με ισόβια. Ωστόσο, έχει προηγηθεί απόφαση δυόμιση χρόνων που άνθρωπος σκότωσε τον βιαστή του παιδιού του. Πρέπει αν δούμε πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο. Να σεβαστούμε τη μνήμη του θύματος, αλλά να πούμε αλήθεια», είπε ο κ. Κούγιας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 50χρονου, κ.κ. Κούγιας και Βασιλικός, ισχυρίζονται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στον καυγά, δηλαδή ότι ο εντολέας τους βρισκόταν σε άμυνα και θα ζητήσουν να μην υπάρξει προφυλάκιση, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης τους δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακάνει την ίδια πράξη, καθώς έχει τέσσερα παιδιά να ζήσει.

Επίσης, θα επικαλεστούν προηγούμενη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε μόνο σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, γιατί σκότωσε τον βιαστή του παιδιού του. Επίσης, νωρίτερα σήμερα, κατέθεσαν για την υπόθεση μιας καθηγήτρια της 18χρονης, καθώς και μια φίλη της, στις οποίες φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί όλα όσα συνέβαιναν.