Ο Αντώνης Σαμαράς, δια των συνεργατών του, σχολιάζει τα όσα δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο οποίος τοποθετήθηκε για τα ομόφυλα ζευγάρια υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει την αποχή κατά την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015.

Πιο αναλυτικά, με δήλωση συνεργατών του κ. Σαμαρά, τονίζεται πως «δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

Όπως τονίζεται, «επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα;».

Ακόμη, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν «ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”» και συμπληρώνουν σημειώνοντας πως «ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!».