Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα το «φροντιστήριο» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σήμερα (16/01) στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος προσήλθαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές που το επίθετό τους ξεκινά από λάμδα, οι οποίοι είναι περίπου 60. Πρώτη έφτασε στην οδό Πειραιώς η βουλευτής Ευρυτανίας, Θωμαΐς Οικονόμου. Ακολούθησαν οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Νίκος Ταγαράς και Μπάμπης Αθανασίου.

Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου.

Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης φαίνεται πως μετέβαλε την άποψή του αφού άκουσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο στην ενημέρωση υπάρχουν βουλευτές που είναι είτε προβληματισμένοι για το νομοσχέδιο, είτε αρνητικοί.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, αν και διαφωνεί με το νομοσχέδιο, προσήλθε στον κύκλο των ενημερώσεων, για να πει την άποψή του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του. «Δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη και πιο ενωμένη από αυτή τη συζήτηση».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι προβληματισμένος για το νομοσχέδιο, ενώ ο κ. Στράτος Σιμόπουλος είπε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και προσήλθε στην ενημέρωση για να ακούσει την άλλη άποψη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος υποστήριξε από την πλευρά του ότι «άκουσα για μασάζ και φροντιστήρια. Οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα».