Η «βροχή» ερωτήσεων της προέδρου για την μοιραία ημέρα που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στο «Παίδων» προκάλεσε την έκρηξη της Ρούλας Πισπιρίγκου .

Η κατηγορούμενη η οποία απολογείται για έβδομη μέρα για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της αφού ξεκαθάρισε πως αμφισβητεί τα δεδομένα για τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης, διαμαρτυρήθηκε για τις ερωτήσεις της προέδρου.

«Παίζουμε τις κουμπάρες εδώ έξι συνεδριάσεις τι είπαν οι νοσηλεύτριες… και 6 ώρες με το Δασκαλάκη …Θέλω να μιλήσω για το παιδί μου αποκλειστικά…» ξέσπασε με την πρόεδρο να τη ρωτά:

«Έχετε αντίρρηση για τις ερωτήσεις;»

Κατηγορούμενη: Και να έχω θα το κρατήσω για τον εαυτό μου.

Πρόεδρος: Μπορεί να μην αρέσουν οι ερωτήσεις αλλά εγώ θα τις κάνω …Όλα θα αξιολογηθούν στη διάσκεψη.

Είχε προηγηθεί η δήλωση – διαμαρτυρία του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Αλέξη Κούγια με αφορμή ερωτήσεις που υποβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και, όπως είπε, έκαναν «αλγεινή εντύπωση» σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις , την ΚΑΡΠΑ που δεν έκανε η μητέρα στο παιδί ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο για κεταμίνη που δεν έγινε ποτέ αλλά και τις ουσίας στα φάρμακα.

Ο συνήγορος έκανε λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ απολογίας για μια ανθρωποκτονία» σημειώνοντας πως στόχος των ερωτήσεων είναι η εξουδετέρωση της υπερασπιστικής γραμμής.

Αλέξης Κούγιας: Έχω την εντύπωση πως τα δικαστήρια δικάζουν και δεν καταδικάζουν

Πρόεδρος: Σεβαστή η άποψη σας…. Το δικαστήριο θα κάνει τις ερωτήσεις που πρέπει

Αλέξης Κούγιας : Αυτή η δίκη είναι για βιβλίο… Θέση της υπεράσπιση είναι ότι δεν έγιναν οι σωστοί έλεγχοι .

«Δεν γνωρίζω ποιος έβαλε την κεταμίνη»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιδρώντας στο «σφυροκόπημα» της προέδρου πολλές φορές ανέβασε τον τόνο της φωνής της.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος, γιατί και αν έβαλε την κεταμίνη στο παιδί, δεν το γνωρίζω . Υπάρχει το αίμα της Τζωρτζίνας για να απαντήσει» είπε με την πρόεδρο να σχολιάζει :

«Άλλη θέση είναι αυτή; Μα ο μάρτυρας σας δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα».

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε την ύπαρξη της κεταμίνης στο αίμα;

Κατηγορούμενη: Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πώς υπάρχει και πότε . Αμφισβητώ τα πάντα πλέον…Από αξιοπρέπεια δεν όρμησα στους μάρτυρες …

Πρόεδρος: Σας κατηγορούν ότι σκοτώσατε το παιδί σας οπότε κάθε αντίδραση σας είναι δικαιολογημένη . Θα αφήνατε τον καθένα να λέει ότι θέλει;

Κατηγορούμενη: Την κεταμίνη εγώ δεν την ήξερα … Δεν έχω καταλάβει ακόμη ποτέ τη δίνουν.

«Δεν έκανα ιατρικές πράξεις μέσα στα νοσοκομεία»

Η κατηγορούμενη όταν κλήθηκε να περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πολλές λεπτομέρειες και επέμεινε ότι όταν αντιλήφθηκε πως το παιδί έχει ένα ακόμη επεισόδιο επέσπευσε να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

«Περίπου στις 2.20 το παιδί κοιμόταν συνεχώς. Είχε μόνιμα κλειστά τα ματάκια της . Εγώ ήμουν δίπλα στην καρέκλα . Στα πόδια του παιδιού άρχισαν να ανεβαίνουν οι σφίξεις , πάνω από 140. Θεώρησα ότι ξεκινούσε πάλι επεισόδιο. Ούτε έκλαψε ή μετακινήθηκε όπως σε αλλά επεισόδια» περιέγραψε και συνέχισε

«Βγήκα και πήγα στους νοσηλευτές και τους είπα «προφανώς, μάλλον» κάνει το ίδιο επεισόδιο . Δεν θυμάμαι ακριβώς τη λέξη. Ήταν εκεί δυο νοσοκόμες».

Πρόεδρος: Το είπατε με ένταση ;

Κατηγορούμενη: Με κάποια ένταση, δεν έκανα επίθεση…

Πρόεδρος: Δεν σας ανησύχησε να το πείτε με τρόμο;

Κατηγορούμενη : Τα επεισόδια ήταν επαναλαμβανόμενα θεώρησα ότι ήταν όπως και τις προηγούμενες

Πρόεδρος: Πως ξέρατε ότι δεν ήταν το μεγάλο επεισόδιο που είπατε πως δεν είπαν δει ακόμη οι γιατροί;

Κατηγορούμενη:Που να ξέρω ποτέ είναι το μεγάλο επεισόδιο; Δεν ήξερα την κατάσταση . Για εμένα άρχιζε ένα επεισόδιο πως να γνωρίζω πως θα εξελιχθεί ;

Πρόεδρος :Ακριβώς αφού δεν ξέρατε πως πήγατε με τέτοια ψυχραιμία ;

Κατηγορούμενη : Η συμπεριφορά μου ήταν αυτή …

Πρόεδρος: Άρα είναι θέμα συμπεριφοράς

Κατηγορούμενη: Μάλιστα . … η νοσοκόμα ειδοποίησε το γιατρό φωνάζοντας.

Η κατηγορούμενη υπεραμύνθηκε των ενεργειών της τα κρίσιμα λεπτά απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έβαλε αμπου στο παιδί πριν ειδοποιήσει τους γιατρούς .

«Δεν έκανα ιατρικές πράξεις μέσα στα νοσοκομεία…Είχε οξυγόνο το παιδί Δεν γνωρίζω κανένα γονιό να κάνει το σωσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δέχτηκε σειρά ερωτήσεων όταν σε μια αποστροφή του λόγου της ανέφερε πως «δεν κοίταξε τα ματάκια του παιδιού» την ώρα που ο γιατρός την εξέταζε.

«Δεν θέλατε να κοιτάτε τα μάτια του παιδιού να δείτε πως αντιδρά ;» ρώτησε η πρόεδρος με την κατηγορούμενη να εξηγεί «Ήμουν πιο πίσω δεν έβλεπα… Η γιατρός ήταν από πάνω της . Κοιτούσα τη γιατρό τι θα πει… κατάλαβα πως κάτι σοβαρό συμβαίνει όταν ειδοποίησαν τη ΜΕΘ». (…)

Πρόεδρος: Γιατί δεν επιλέξατε να ουρλιάζετε και να μην απομακρυνθείτε και το αφήσατε μόνο χωρίς να βλέπετε την εξέλιξη . Γιατί δεν βάλατε μια τσιρίδα να σας ακούσει όλο το σύμπαν

Κατηγορούμενη : Έτσι ειδοποιούσα σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα… Και πως θα ειδοποιούσα;

Πρόεδρος :Φωνάζοντας

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεωρούσα σωστό να φωνάζω σαν τρελή δίπλα στο παιδί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβήτησε τις περιγραφές γιατρών και νοσηλευτών λέγοντας πως «μάλλον φοβόντουσαν τα μελλούμενα».

Η κατηγορούμενη επανέφερε τον ισχυρισμό της πως οι αναφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις δικές της έγιναν προκειμένου γιατροί και νοσηλευτές να καλύψουν ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις τους.

«Σώζουν τον εαυτό τους… Θέλουν να ελαφρύνουν τη θέση τους…» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Μόνο εκείνοι γνωρίζουν τι έγινε . Το να φτιάχνουμε ιστορίες για άγριους μόνο εκείνοι γνωρίζουν τι έγινε. Κανείς δεν με έπεισε».

Μάλιστα ζήτησε πάλι να κληθούν σε κατ αντιπαράσταση εξέταση.

«Να κάνουμε τη δίκη από την αρχή ;»

«Όχι αλλά αφού είναι ο λόγος μου στο λόγο τους…».

Η πρόεδρος σημείωσε απευθυνόμενη στην κατηγορούμενη πως πολλές αναφορές της σε σχέση με ιατρικά ζητήματα έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει προβάλει η υπεράσπιση της κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας.