Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου άνδρα που αγνοείται μετά την παράσυρση του ΙΧ που οδηγούσε από χείμαρρο, στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα στο οποίο επέβαινε ο πυροσβέστης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αναποδογύρισε και ο ίδιος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 

Οι έρευνες των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ, αλλά και των πυροσβεστών, θα συνεχιστούν στον χείμαρρο της Κόβιτσας, όπου η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει, καθώς και προς την περιοχή του ποταμού Αλφειού. Ο καιρός είναι σύμμαχος των διασωστών, οι οποίοι ευελπιστούν οι σημερινές έρευνές τους να αποδώσουν καρπούς.

Στις 14:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία της αρραββωνιαστικιάς του, που εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, λίγα μέτρα από το μοιραίο ΙΧ. Το αυτοκίνητο που επέβαινε το ζευγάρι παρασύρθηκε από χείμαρρο τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας 15 Ιανουαρίου και κατέληξε μέσα στο ποτάμι.

 

Στο Mega μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Μπιρλής, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι του χωριού ξέρουν ότι υπερχειλίζει ο ποταμός και έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα. «Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», είπε.

 

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που αγνοείται, είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός. «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», δήλωσε ο κ. Μπιρλής.