Δωρεά ύψους 70.000 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα από τα Τρίκαλα και το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για «έναν συμβολισμό ότι είμαστε εδώ και δείχνουμε αλληλεγγύη και οι δήμοι ο ένας στον άλλον σε δύσκολες συνθήκες και σε μια πολύ μεγάλη καταστροφή».

«Βρισκόμαστε εδώ στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Δούκας, «για να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες και θέλουμε με τη δωρεά μας, να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατό οι ζημιές και το πρόβλημα που υπάρχουν στα εργαστήρια. Και βεβαίως όλοι γνωρίζουμε πως οι κάτοικοι εδώ στην ευρύτερη περιοχή έζησαν με τον πιο επώδυνο τρόπο την κατάρρευση μιας συνολικής αντίληψης για την οργάνωση του κράτους. Χρειαζόμαστε νέα σχέδια θωράκισης των πόλεων, ανακατανομή των πόρων, γρήγορη πρόβλεψη, άμεση παρέμβαση και είναι δικό μας χρέος, εμάς των αυτοδιοικητικών, να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις». Αναφερόμενος στη δωρεά είπε πως αφορά σε μία συναυλία που είχε γίνει στο Λυκαβηττό, «με τον κ. Ξαρχάκο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Και ήταν μία απόφαση και του διοικητικού συμβουλίου της “Τεχνόπολις”, και βεβαίως είναι ακριβώς μια προσφορά που έχει έναν συμβολισμό ότι είμαστε εδώ και δείχνουμε αλληλεγγύη και οι δήμοι ο ένας στον άλλον σε δύσκολες συνθήκες και σε μια πολύ μεγάλη καταστροφή».

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας Αθανάσιος Παπαϊωάννου αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων και το ΔΣ της «Τεχνόπολης» τόνισε πως είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά τους η δωρεά προς το ΤΕΦΑΑ για την αντικατάσταση μικρού άλλα κρίσιμου μέρους του εξοπλισμού που καταστράφηκε. Γιατί οι ζημιές, εξήγησε, αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως αυτός ο εξοπλισμός χρειάζεται άμεσα να αντικατασταθεί για να μπορέσουν κάποια κρίσιμα εργαστήρια που παράγουν υψηλής ποιότητας έρευνα να ξαναλειτουργήσουν. Επίσης ευχαρίστησε το δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά για παροχή χώρων στο ΤΕΦΑΑ αλλά και τον πρώην και νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος του τμήματος Νίκος Διγγελίδης αφού εξέφρασε και αυτός τις ευχαριστίες, τόνισε πως «ακόμα μετά από τόσους μήνες δεν έχουμε συνέλθει. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι απολύτως χρήσιμη η συνεισφορά των αυτοδιοικητικών αρχών μαζί με τις πρυτανικές αρχές και ελπίζουμε ότι σε κάποια φάση θα φτάσουμε σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο αποκατάστασης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ