Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την ‘Αμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

‘Οπως ανακοινώθηκε, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός ‘Αμυνας της Ουκρανίας Ρούστεμ Ουμέροφ, υπουργοί ‘Αμυνας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Στην παρέμβαση του ο Έλληνας υπουργός τόνισε την σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας για τη στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας έναντι της ρωσικής εισβολής, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Για την αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού, υπερασπίζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.