Πληροφορίες έρχονται από την IDF οι οποίες αναφέρουν, γιατί σκοτώθηκαν 21 Ισραηλινοί στρατιώτες που προετοίμαζαν την κατεδάφιση δύο κτιρίων στο κέντρο της Γάζας.

Σύμφωνα με τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ άνδρες της Χαμάς χτύπησαν το ένα κτίριο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί 20 νάρκες με πύραυλο RPG. Δεν αποκλείεται από το χτύπημα να πυροδοτήθηκαν οι νάρκες και να κατάρρευσε το κτίριο.

Μάλιστα ένα άρμα των IDF εντόπισε τους άνδρες της Χαμάς και ήταν έτοιμο να ανοίξει πυρ εναντίον τους δέχθηκε χτύπημα από RPG. Το αποτέλεσμα ήταν οι στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό να σκοτωθούν.

Όπως λένε οι IDF αμέσως μετά το χτύπημα οι άνδρες της Χαμάς εξαφανίστηκαν ενώ οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ διερευνούν την ασφάλεια τέτοιων επιχειρήσεων καθώς επίσης και τον αριθμό των στρατευμάτων που βρίσκονται είτε κοντά είτε μέσα σε κτίρια που προορίζονται για κατεδάφιση.

Εν τω μεταξύ, ο Αρχηγός του Επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Χέρζι Χαλεβί μέσω βιντεοσκοπημένου του μηνύματος αναφέρθηκε στον θάνατο των 21 Ισραηλινών στρατιωτών.  «Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών τους για τη βαριά απώλεια και γνωρίζουμε ότι ο πόνος είναι πολύ μεγάλος για να τον αντέξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.