Κείμενο για τους πιστούς

Από το πρωί της Τρίτης η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και το σχετικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια ενώ στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί το σχετικό κείμενο στους ναούς, το οποίο θα ενημερώνει το ποίμνιο για τη θέση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έφτασε στη Μονή Πετράκη γύρω στις 8:30 το πρωί, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ μέχρι και μετά τις 9 προσέρχονταν οι 81 Μητροπολίτες.

Η στάση των Ιεραρχών απέναντι σε νομοσχέδιο είναι κοινή και ομόφωνη κατά της επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια και κατά της τεκνοθεσίας. Απλώς κάποιοι μητροπολίτες χρησιμοποιούν μια ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα ενώ κάποιοι άλλοι, κρατούν χαμηλούς τόνους.

Οι δύο επιστολές
Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν μετά τη συνεδρίαση να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποχωρήσει από τις βασικές της αρχές και προτεραιότητες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».