Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Μπερισλάβ της Χερσώνας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας.

«Ξεκίνησε προδικαστική έρευνα στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας για το γεγονός της παραβίασης των νόμων και των εθίμων του πολέμου, η οποία συνδυάζεται με ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε το μήνυμα του εισαγγελέα στο Telegram.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έκθεση, στις 23 Ιανουαρίου, γύρω στις 15:10, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή σε ένα χωριό στο Μπερισλάβ, με συνέπεια να «χτυπήσει» ένα σπίτι και να προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, που απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και σχεδόν 80 τραυματίσθηκαν από νυχτερινά ρωσικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο κυρίως την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο και την πόλη Χάρκοβο (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι πολλαπλασιάζουν τα πλήγματα στις ζώνες αμάχων, με μερικές φορές πολύ βαρύ απολογισμό, ενώ η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σχεδόν παγωμένη.

«Ο αριθμός των νεκρών μετά τα εχθρικά πλήγματα είναι πέντε και 51 άτομα τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκούμποφ, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον προηγούμενο απολογισμό των τριών νεκρών και 43 τραυματιών. Σήμερα το πρωί, διασώστες απομάκρυναν τραυματίες αμάχους, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες στα συντρίμμια κτιρίου που επλήγη, ενώ μια ομάδα διασωστών προσπαθούσε να βρει επιζώντες. Στο Πάβλογκραντ, στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, «ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίσθηκε», σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο Σέρχιι Λισάκ.