Το πρωί της Τετάρτης πέρασε η 39χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 43χρονο μπροστά στα μάτια της γυναίκας του κάτω από το σπίτι τους στη Χαλκίδα,την πόρτα του δικαστηρίου. Εκεί ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν από μία ερωτική επαφή που είχαν πριν από μερικά χρόνια. Ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, είπε ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Η σύζυγος του 43χρονου δίνει μια άλλη εκδοχή και περιγράφει πως γνώριζε ότι μέχρι το 2021 η 39χρονη ενοχλούσε τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/1) η 39χρονη έφυγε από το σπίτι της στα Λουκίσια Χαλκίδας, διένυσε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μέχρι το σπίτι του 43χρονου στο κέντρο της πόλης και του έστησε καρτέρι. Η 39χρονη μόλις τον είδε του επιτέθηκε πισώπλατα, μαχαιρώνοντάς τον μέχρι θανάτου, με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Επιχειρεί για δεύτερη φορά να δολοφονήσει τον Σάκη»
Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Σήμερα θα πάρω την κατάθεση. Όσα γνωρίζουμε τα ξέρουμε από ό,τι είπαν οι συνήγοροι. Η υποστήριξη της κατηγορίας, οι συγγενείς δηλαδή, δικαιούνται να πάρουν αντίγραφα μετά την απολογία. Από σήμερα ξεκινάμε να παίρνουμε μέρος της δικογραφίας».

«Προφυλακίστηκε μετά την απολογία. Στην προανάκριση δεν ήθελε να δώσει την αιτία. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και προφυλακίστηκε. Από τη στιγμή που δεν κατέθεσε σε εμάς, δεν μπορούμε να ξέρουμε το κίνητρο», είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο κ. Τάρτης είπε πως από την τοποθέτηση των συνηγόρων διαφάνηκε το κίνητρο, καθώς όπως είπαν οι συνήγοροι την τελευταία τριετία ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις προς το πρόσωπο του θύματος.

«Το θύμα δεν είχε ποτέ σχέση με την 39χρονη – Ούτε πριν από τον γάμο»
Μάλιστα, είπαν πως η κατηγορουμένη δεχόταν πιέσεις, ενώ οι γονείς της είπαν πως δεχόταν βία.

«Κατά τη δική μου εκτίμηση, η δράστις θεώρησε υπεύθυνο το θύμα για την ενδοοικογενειακή βία, γιατί ο Σάκης είχε επικοινωνήσει με τον σύζυγό της και του το είχε πει. Το θύμα δεν είχε ποτέ σχέση με την 39χρονη. Ούτε πριν από τον γάμο είχαν σχέση. Επιχειρεί για δεύτερη φορά να δολοφονήσει τον Σάκη. Λέει πως πήγε με τη σύζυγο του καλύτερού του φίλου».

«Ζητήθηκαν ψυχιατρικές εξετάσεις. Είχε παρακολουθήσει το θύμα. Κατέβηκε στη Χαλκίδα, πάρκαρε κοντά, κρύφτηκε δίπλα από το αυτοκίνητό του και περίμενε τέσσερις ώρες εκεί. Πήγε και είχε μαζί της δύο χασαπομάχαιρα. Μία εβδομάδα πριν πήγε σε συγκεκριμένο μαγαζί της πόλης και αγόρασε τα δύο μαχαίρια», πρόσθεσε.

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως οι εγκληματολόγοι λένε ότι η δολοφονία με μαχαίρι είναι από τα πιο άγρια εγκλήματα.