Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες για την ύπαρξη «δράκου» που χτυπά σε ασανσέρ, εγκλωβίζοντας και θωπεύοντας -σε δύο περιπτώσεις- κορίτσια, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπήρξαν δύο διαφορετικές καταγγελίες για δύο διαφορετικά συμβάντα που έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα. Οι καταγγελίες έγιναν αυθημερόν για το περιστατικό της Δευτέρας, αλλά με καθυστέρηση τριών ημερών για το συμβάν της Κυριακής.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είναι ανήλικα κορίτσια, 14 ετών, τα οποία δέχθηκαν επίθεση μέρα-μεσημέρι ενώ έμπαιναν στα ασανσέρ των πολυκατοικιών των σπιτιών τους για να πάνε σπίτι τους.

Ο άγνωστος άνδρας, που σύμφωνα με τη 14χρονη που δέχθηκε επίθεση την Κυριακή τής μίλησε αγγλικά και σπαστά ελληνικά, φέρεται να είχε ακολουθήσει τις ανήλικες και να επιχείρησε να τις αιφνιδιάσει. Στο περιστατικό της Δευτέρας, μάλιστα, απείλησε κάνοντας το σήμα του όπλου με τα χέρια του για να τρομάξει το κορίτσι και να μην αντιδράσει. O δράστης θώπευσε τα δύο κορίτσια μέσα στο ασανσέρ και μετά εξαφανίστηκε.