‘Ενα απίστευτο για πολλούς χειρουργείο έγινε στα Χανιά – απίστευτο όχι ώς προς την επέμβαση όσο προς την ασθενή η οποία είχε φτάσει τα 118 έτη ζωής. Η γιαγιά μετά την επέμβαση παρέμεινε για λίγο στο νοσοκομείο και μετά πήρε εξιτήριο και αποχώρησε για το σπίτι της.

Το χειρουργείο προγραμματίστηκε μετά από σειρά εξετάσεων που έδειξαν πως η ηλικιωμένη παρά την ηλικία της, μπορούσε να το αντέξει. Η γιαγιά στα 118 της χρόνια χαίρει άκαρας υγείας και έχει πάντα στο πλευρό, τους στενούς συγγενείς της. Ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης, χαρακτήρισε σπάνιο το γεγονός και εξέφρασε την ικανοποίηση των γιατρών, που όλα πήγαν καλά.

Η γιαγιά των 118 ετών από χωριό του Αποκόρωνα υπεβλήθη σε χειρουργείο τις προηγούμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Σε επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργο Μπέα, επιβεβαιώθηκε το γεγονός:

«Όντως έγινε το χειρουργείο στο ισχίο στην γιαγιά από δύο ορθοπεδικούς του νοσοκομείου μας, έκανε εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές και στις 22 του μήνα πήρε εξιτήριο».

Πρόκειται για ένα σπάνιο γεγονός, αφού δεν συνηθίζεται να γίνονται χειρουργεία σε τόσο μεγάλους ηλικιακά ασθενείς.

Η γιαγιά ενώ επίσημα είναι 113 ετών, μετράει μερικά χρόνια ηλικίας παραπάνω, όπως δήλωσε άνθρωπος της οικογένειάς της και φτάνει τα 118 ενώ χαίρει άκρας υγείας.