Την πολιτική πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το επερχόμενο συνέδριο του Φεβρουαρίου και ειδικότερα τον στόχο «για μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη πολιτεία που να εξασφαλίζει το δικαίωμα όλων στη διεκδίκηση των ονείρων τους, με σχεδιασμό, σεβασμό και αλληλεγγύη» παρουσίασε στην ομιλία του ο Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή στο κλειστό θέατρο των Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης δημόσιου διαλόγου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τον κ. Φάμελλο υποδέχθηκαν εγκάρδια τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής, η Βουλεύτρια Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κυριακή Μάλαμα, ο συντονιστής της ΝΕ Κώστας Γκοντίνος, που έκαναν και εισαγωγικό χαιρετισμό, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου το φλουρί έπεσε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στην ομιλία του ο Σ. Φάμελλος ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ είναι αποφασισμένος -και το αποδεικνύει-, να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια και την αδράνεια, που του στέρησαν την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να στηρίξει την πολιτική ανατροπή που η κοινωνία έδειξε, στις δημοτικές εκλογές, και στη Χαλκιδική, ότι είναι δυνατή. Γιατί η ανάγκη και η διεκδίκηση της ευημερίας είναι κάτι που το δικαιούται η ελληνική κοινωνία. Και της το στερούν η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της οικονομίας χωρίς κανόνες και σχεδιασμό, με συνθήκες άγριας δύσης και με τη θεωρία της ατομικής ευθύνης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφερόμενος στα οξύτατα προβλήματα της ακρίβειας, του ελλείμματος δημοκρατίας, της υγείας, της παιδείας και της ιδιωτικοποίησης των φυσικών μονοπωλίων (νερό, ενέργεια), ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε παραδείγματα με τις «…προτάσεις για τις λύσεις άμεσης ανάγκης που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να προτείνει, όπως για παράδειγμα το παρατηρητήριο τιμών, η θέσπιση ορίου κερδών και οι εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους της ηλεκτροπαραγωγής (χονδρεμπορική αγορά), το όριο κέρδους στη διύλιση, μέτρα μείωσης κόστους παραγωγής στη γεωργία και κτηνοτροφία, κλπ.».

Τόνισε δε την «ξεκάθαρη ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ευρωπαϊκό, αριστερό, οικολογικό και δημοκρατικό κόμμα, το κόμμα της προοδευτικής συμμαχίας, και το βασικό του χαρακτηριστικό, ως κόμμα «πολιτικής ενότητας>» με στόχο την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, «η δυναμική και η συστράτευση χιλιάδων νέων μελών με την εκλογή του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, σηματοδότησε μία νέα σελίδα αλλά και την ανάγκη, την αγωνία της κοινωνίας να αντιδράσει στην πολιτική της κυβέρνησης. Η αποχώρηση κεντρικών στελεχών και μελών δεν στηρίχτηκε σε πολιτικές διαφωνίες αλλά στη διαφωνία για το πρόσωπο του προέδρου και αδυνάτισε τη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αναγκών των πολιτών. Όμως η κοινή υπόθεση και οι ανάγκες των πολιτών δεν περιμένουν τις εσωκομματικές εξελίξεις, απαιτούν λύσεις. Έτσι δεν κοιτάμε πίσω, προχωράμε αποφασιστικά μπροστά, με βάση πάντα τις αξίες της προοδευτικής παράταξης, την πρόοδο, τη δημοκρατία, τη συλλογική ευθύνη, τη συντροφικότητα και την ανιδιοτέλεια. Για να πετύχουμε τη συγκρότηση μιας μεγάλης πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας και να δημιουργήσουμε μία πολιτεία με επάρκεια, προκοπή και δικαιοσύνη, που θα παρέχει ασφάλεια σε όλους και όλες και δεν θα αφήνει κανέναν και καμία μόνο ή μόνη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ