Στο νοσοκομείο παραμένει ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς, παρά το ότι ήταν να μείνει μόνο για δύο νύχτες, οι γιατροί δεν του έδωσαν εξιτήριο, προκαλώντας ανησυχία στους Βρετανούς και στο παλάτι.

Ο Κάρολος σχεδίαζε να μείνει στο νοσοκομείο, το ίδιο όπου νοσηλεύεται και η Κέιτ Μίντλετον, μόνο για δύο νύχτες μετά την επέμβαση της Παρασκευής, αλλά οι γιατροί παρέτειναν τη διαμονή του.

Μια πηγή δήλωσε στη Sun: «Είναι κατανοητό ότι ο Κάρολος θα έμενε στο νοσοκομείο (μετά την επέμβαση προστάτη) για περισσότερο από δύο νύχτες μόνο αν υπήρχε κάποιο απροσδόκητο πρόβλημα».

Πρόσθεσαν ότι η επιπλέον διανυκτέρευση στην κλινική «γίνεται εντελώς προληπτικά», αλλά μπορεί ακόμα να έχει προκαλέσει «κάποια ανησυχία».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο μονάρχης ενδεχομένως να χρειαστεί να αναρρώσει για ένα μήνα ακυρώνοντας όλες τος υποχρεώσεις του το διάστημα αυτό.

Θα έχει μια “περίοδο ανάρρωσης”, αναφέρει το Sky News, αλλά θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με κυβερνητικά έγγραφα μόλις πάρει εξιτήριο.

Η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε τον βασιλιά το βράδυ της Κυριακής. Ήταν η τέταρτη επίσκεψη της βασίλισσας στον σύζυγό της.