Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων, όπου συμμετείχε και ο ίδιος, μίλησε για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικτυακά.

Το απόγευμα, εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση για τις ψηφιακές εξετάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που τελούν υπό κατάληψη.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο έπειτα από την σημερινή απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας στον Ant1 και εξήγησε πως στα 2/3 των τμημάτων των Πανεπιστημίων, «τα πράγματα δουλεύουν κανονικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόβλημα εντοπίζεται στο 1/3 των τμημάτων στα Πανεπιστήμια. «Για αυτόν τον λόγο, έστειλα μία νομικά δεσμευτική εγκύκλιο την περασμένη Παρασκευή, όπου ερμηνεύοντας τον νόμο, ορίζουμε ότι μπορούσαν να γίνουν και ψηφιακές εξετάσεις, για τις οποίες είμαστε έτοιμοι, όπως ήμασταν και την περίοδο του κορωνοϊού».

Ο υπουργός Παιδείας παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του, σχετικά με την απόφαση των Πρυτάνεων για το «αυτονόητο», όπως είπε. «Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή και σε κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί η εξεταστική, όπως προκύπτει και από την σημερινή απόφαση».