«Είμαστε ανοικτοί σε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε και στο μέτρο του εφικτού, να κάνουμε το καλύτερο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους αγρότες σε συνάντηση που είχε μαζί τους στην Βόνιτσα. Παράλληλα επισήμανε την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στον Πρωτογενή Τομέα, γι’ αυτό όπως τόνισε, «Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία της χώρας τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον Πρωτογενή Τομέα». Μάλιστα ως παράδειγμα ανέφερε την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πέρυσι.

Αγρότες είχαν στήσει μπλόκο στην είσοδο της Βόνιτσας, από τις 11:00 το πρωί με τρακτέρ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους και με βασικά αιτήματα τη μείωση του κόστους παραγωγής, τις αποζημιώσεις και έργα υποδομής .

Οι αγρότες που βρέθηκαν στη Βόνιτσα, περίμεναν τον πρωθυπουργό για να του παραθέσουν τα αιτήματα τους, τα οποία χαρακτηρίζουν πιεστικά για την επιβίωση τους. Ο Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης είπε στον πρωθυπουργό «εμείς παραμένουμε εδώ στα μπλόκα γιατί είναι αγώνας επιβίωσης ο αγώνας μας. Είναι αγώνας για να κρατήσουμε τα χωράφια μας».