Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, σε αλλοδαπό που έκλεψε πορτοφόλι και κινητό τηλέφωνο επιβάτιδας αστικού λεωφορείου, την ώρα που η γυναίκα έβγαζε εισιτήριο από το αυτόματο μηχάνημα.

Ο δράστης, ο οποίος διάστηκε ερήμην και κρίθηκε ένοχος για κλοπή και οπλοφορία, συνελήφθη ελάχιστα λεπτά μετά από την πράξη του χάρη σε έναν πολίτη που αντιλήφθηκε την κλοπή και τον καταδίωξε πεζός στο κέντρο της πόλης.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου, όταν η παθούσα ανέβηκε στο λεωφορείο από τη στάση Αγίας Σοφίας στην Εγνατία με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. «Είχα δει δύο άτομα που μιλούσαν και κοιτούσαν περίεργα. Μόλις μπήκα στο λεωφορείο και έβαλα το χέρι στην τσέπη μου για να βγάλω εισιτήριο από το αυτόματο μηχάνημα, βλέπω ένα παλικάρι που καθόταν δίπλα να σηκώνεται και μια κυρία να λέει σας έκλεψαν. Έλειπε το κινητό και το πορτοφόλι μου. Βγήκα έξω από το λεωφορείο, δεν είχαν προλάβει να κλείσουν οι πόρτες. Πιο μπροστά κινήθηκε ένας νεαρός που έτρεχε πίσω από τον κλέφτη. Έτρεχαν και μόλις έφτασα είδα ότι τον έπιασε ο άνθρωπος και ένας αστυνομικός. Βρήκαν αμέσως το κινητό μου αλλά το πορτοφόλι μου δε βρέθηκε ποτέ. Είχε ελάχιστα χρήματα, πέντε ευρώ και μερικά ψιλά, αλλά και δίπλωμα που είχα βγάλει στη Γερμανία», κατέθεσε η γυναίκα.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν υπό την επήρεια ουσιών και αντιδρούσε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

«Φορούσε πολλές στρώσεις ρούχων και σε ένα από τα δυο παντελόνια του βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, μήκους 19 εκατοστών. Στη συνέχεια άρχισε να έχει σπασμούς και διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο», είπε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πολίτης που κυνήγησε τον κλέφτη και, όπως είπε, ξεκίνησε να τον καταδιώκει αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή.