Στο συλλαλητήριο που έγινε την Πέμπτη στη Θήβα, κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου της πόλης, υπήρξε μαζική συμμετοχή.

Υπηρεσίες, σχολεία, τράπεζες και επιχειρήσεις έκλεισαν για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μαζί με συλλόγους, σωματεία, φορείς και τους αγρότες της περιοχής. Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θηβών το οποίο τελεί υπό κατάληψη, μετά την υπουργική απόφαση υποβάθμισής του.

Ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το Πρωτοδικείο Θηβών στις 12:30  φωνάζοντας συνθήματα για την άμεση αναίρεση της απόφασης.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ διέσχισαν συμβολικά την οδό Αγίου Νικολάου με μαύρες σημαίες και, μαζί με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα οποία επιβιβάστηκαν οι διαδηλωτές, έφτασαν στο ύψος της αερογέφυρας και έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έως και τις 15:00.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος συνοδευόταν από σύσσωμο του Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους αρχηγούς των αντιπολιτευτικών δυνάμεων, Αντώνη Τουλουμάκο και Αλέκο Στάικο. Παρόντες ήταν οι Θηβαίοι βουλευτές Βοιωτίας Λευτέρης Κτιστάκης, Γιώργος Μουλκιώτης και Γιώτα Πούλου.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος: «Κάθε οραματισμός μας για να κάνουμε την πόλη σύγχρονη, λειτουργική, με δυνατότητες και ευκαιρίες για εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση σε καίριους τομείς όπως αυτοί της δικαιοσύνης, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας του πολιτισμού, της αναψυχής, παρατηρούμε ότι εκπνέουν σταδιακά και σκοπίμως, μεταφέροντας κάθε ζωντανό κύτταρο στη Λιβαδειά που αυτομάτως μετατρέπεται σε παντοδύναμο κέντρο καταντώντας την Θήβα μας, μια άγονη και μίζερη επαρχία».

Τονίζουν ακόμη οι συμμετέχοντες ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στόχο την ανατροπή της απόφασης. «Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θηβών! Λέμε ΟΧΙ στη σύγχρονη καταστροφή της Θήβας!», επισημαίνουν.