Ο Χάρης Δούκας,  στη συνέντευξή του στο MEGA, μεταξύ άλλων, λέει «ναι» στις καταλήψεις των πανεπιστημίων από τους φοιτητές, τονίζοντας ότι προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων και καθηγητής του ΕΜΠ αναφερόμενος στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων υποστηρίζει ότι «αν είναι να έρθει το Χάρβαρντ, η Οξφόρδη και το Κέϊμπριτζ στη χώρα μας πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».

Προσθέτει πάντως ότι στο μεσοδιάστημα «υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσει ένα εμπόριο πτυχίων, που πρέπει να αποφευχθεί».

Για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις καταλήψεις  τονίζει ότι «έχουν δίκιο» και συμπληρώνει σε σχέση με τη συζήτηση για τα μη κρατικά ΑΕΙ ότι: «Η χρηματοδότηση είναι πολύ λίγη. Οι υποδομές έχουν σοβαρά προβλήματα. Οι καθηγητές κάνουν αγώνα μεγάλο και νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να ξεκινάει από το πώς θα ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Γίνονται γενικές συνελεύσεις και αποφασίζεται να γίνει ένας αγώνας διεκδίκησης των φοιτητών για το μέλλον τους. Έχουν δίκιο ξαναλέω και το στηρίζω, διότι θεωρώ ότι θα έπρεπε, αυτή η συζήτηση, για να ξεκινήσει, να ενισχυθεί πρώτα το δημόσιο πανεπιστήμιο».