Βίντεο και ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη

Σε συναγερμό είναι η Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου σε κτήριο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας με την ευθύνη να έχει αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η εκτίμηση των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και αυτό που επιχειρείται να ασυντεθεί από τις κάμερες ασφαλείας είναι οι διαδρομές και οι κινήσεις τους.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής είναι ο βομβιστής να ήταν πεζός, να είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σακίδιο, να τον άφησε και να έφυγε από την περιοχή με συνεργό του να τον περιμένει λίγα μέτρα μακριά, πιθανότατα με μοτοσικλέτα, για να διαφύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι αυτοί που άφησαν τη βόμβα που εξερράγη στις 1:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και της περιοχής ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Το δρομολόγιο άφιξης αλλά και το δρομολόγιο αναχώρησης των δραστών γίνεται προσπάθεια να χαρτογραφηθεί από τις κάμερες που υπάρχουν στη Σταδίου και τους γύρω δρόμους, καθώς η εκτίμηση είναι ότι οι δράστες έχουν καταγραφεί.

Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε την ευθύνη, με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Η ονομασία της ωστόσο παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στην Αντιτρομοκρατική στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις άμεσα αφού η παλιά οργάνωση έκανε ένοπλες επιθέσεις με Καλάσνικοφ και όχι βομβιστικές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να αποτελείται από παλιούς καθοδηγητές που έχουν στρατολογήσει νέα μέλη . Το ίδιο σενάριο ισχύει και για την τοποθέτηση βόμβας που εξουδετερώθηκε  στο Γουδί έξω από τα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο από οργάνωση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την ονομασία  «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε περίπτερο της περιοχής, ενώ κάμερα καταστήματος καταγράφει το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ