Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Παρασκευή στη Χιλή, κυρίως στην παραθαλάσσια, τουριστική επαρχία Βαλπαραΐσο, ανήλθε στους 122, όπως ανακοίνωσε σήμερα η χιλιανή ιατροδικαστική υπηρεσία (SML).

Όλα τα θύματα καταγράφηκαν στην επαρχία Βαλπαραΐσο, σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 32 σοροί.

Προηγούμενος προσωρινός απολογισμός που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η SML έκανε λόγο για 112 νεκρούς. «Όλη η Χιλή κλαίει για την επαρχία Βαλπαραΐσο», ανέφερε ο πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόριτς την Κυριακή.

Το διήμερο εθνικό πένθος στη Χιλή έχει ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, την ώρα που οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται. Ο δήμαρχος Μακαρένα Ριπαμόντι δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι «190 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται» στην πόλη.

Οι πολυσύχναστες γειτονιές στην κορυφή του λόφου που έχουν θέα σε τουριστικό hotspot έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με περιορισμένο νερό, ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι με καμένα αυτοκίνητα, συντρίμμια και στάχτη.