Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει προς το παρόν γνωστός αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. «Διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν» αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα νέα έρχονται μια εβδομάδα αφότου τόσο η Κέιτ όσο και ο βασιλιάς Κάρολος πήραν εξιτήριο από ιδιωτική κλινική του Λονδίνου μετά από ατομικές διαδικασίες. Ο βασιλιάς υποβλήθηκε σε «διορθωτική διαδικασία» για διόγκωση προστάτη, ενώ η Κέιτ υποβλήθηκε σε μια απροσδιόριστη επέμβαση στην κοιλιά στις 17 Ιανουαρίου για απροσδιόριστη χειρουργική επέμβαση.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Tα βρετανικά ΜΜΕ με έκτακτα δελτία, ενημέρωσαν το κοινό για την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση.