Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες  με μπλόκα να στήνονται παντού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης  έστησαν νέα μπλόκα σε Μάλγαρα, Δερβένι και Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας, για μικρό χρονικό διάστημα. Στα Μάλγαρα (στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης) ήταν για 20 λεπτά, στο Δερβένι μισή ώρα και στην παλαιά Εθνική Οδό στην Ερμίτσα μία ώρα.

Επίσης σε συμβολικό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης, προχωρούν οι αγρότες της περιφέρειας Αλμυρού, στις 3 μετά το μεσημέρι και για λίγη ώρα, ενώ έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα σε τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό για την κυκλοφορία, επειδή γίνονται εργασίες επί της ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, στις 5 το απόγευμα, αγρότες από τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου, απειλώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης αγρότες στο μπλόκο της Λαμίας προχωρούν και αυτοί σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι της Εύβοιας καλούν σε πανευβοϊκό συλλαλητήριο για αύριο Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12 μ., στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες κλιμάκωσης αναμένεται να πάρουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και οι αγρότες των μπλόκων του Κάστρου Βοιωτίας, της Αταλάντης και του Νέου  Μοναστηρίου Δομοκού.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε μήνυμα πως ανοιχτός διάλογος θα γίνει μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως έγινε πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα. Οι αγρότες ύστερα επέστρεψαν στα μπλόκα τους για να κάνουν γίνουν ενημερώσεις και συνελεύσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, στα φανάρια του κόμβου της Δυτικής Αχαΐας επί της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, συγκεντρώθηκαν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, κλιμακώνοντας της κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, καλούν σε σύσκεψη σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο χώρο της συγκέντρωσης, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχιση της κινητοποίησής τους και με στήσιμο μπλόκου  με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και μηχανήματα, στα Καμίνια, της ίδιας εθνικής οδού.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα, ενώ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν πλατιά σύσκεψη στο μπλόκο που έστησαν για 1 ώρα στην Ερμίτσα.

Στα Γρεβενά, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα στο μπλόκο των Γρεβενών μαζί με συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου επίσης καλεί όλους τους αγρότες του νησιού σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 7 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. στο θέατρο του Σαρακινάδου για να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου αποφάσισαν το στήσιμο μπλόκου και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο κόμβο των Πεζών, από τη Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 11 π.μ.