Φαίνεται σχεδόν απίστευτο… αλλά ναι, 20 χρόνια Marys flower Superhead!!!

Ο Ηλίας, ο Νίκος και ο Θάνος ορμώμενοι από το studio Polytropon στη Θεσσαλονίκη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν να παίζουν μαζί περίπου 20 χρόνια πριν, αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί τα 20α τους γενέθλιά στο Death Disco την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μαζί, οι παλιοί τους γνώριμοι Glass Rebel.

Μετά από 4 LP’s, 2 singles, περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό και 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα ήρθε πάλι η ώρα…the boy you can’t destroy is back και ο ορισμός του power trio επιστρέφει με ένα εκρηκτικό live γιορτάζοντας την 20ετή του πορεία.

Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο τους αποφάσισαν να διασκευάσουν και το αγαπημένο τραγούδι του Bruce Spingsteen,I Am On Fire”!

Ακούστε το

https://linktr.ee/marysflowersuperhead

Το new wave project των Glass Rebel, μετά την κυκλοφορία του διπλού single “Echo Nymph/Hold your breath” (Amour Records 2023) μόλις επέστρεψε από την απομόνωση στο όρος Χελμός, ολοκληρώνοντας από εκεί μια νέα σειρά παραγωγής κομματιών, τα οποία και θα παρουσιάσει live.

Info:

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Death Disco (Ωγύγου 16)

Ώρα Έναρξης: 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ (Ταμείο)

FB Event

://www.marysflowersuperhead.com

 Marys flower Superhead

Bio

 Οι Marys flower Superhead δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Αποτελούνται από τον Ηλία Σμήλιο, τον Θάνο Καζαντζή και τον Νίκο Δημακίδη. Ξεκίνησαν να γράφουν και να εκφράζονται μέσω της μουσικής ως έφηβοι, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους μέσω των δυναμικών τους live εμφανίσεων από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο ήχος που τους χαρακτήριζε στα πρώτα τους βήματα  ήταν επηρεασμένος από την αμερικάνικη indie, punk σκηνή και αυτό αποτυπώθηκε στην πρώτη τους ομώνυμη κυκλοφορία (Marys flower Superhead, Polytropon records) το 2006. Τέσσερα χρόνια μετά συνεχίζουν με τη κυκλοφορία του SWAY (Archangel records,2010), φανερά  επηρεασμένοι από το disco – post punk revival της εποχής. Ξεχωρίζουν με τα ιδιαίτερα προσεγμένα videos, την δυναμική παρουσία τους στο Europavox festival (Clermont Ferrand, France) το 2010 αλλά και τις εκτεταμένες περιοδείες τους σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Ακολούθησε το Digesting the Animal (Polytropon Records,2012) διατηρώντας τον post punk ήχο, με φανερή όμως την παρουσία των synths και samples.

Η στενή φιλία των μελών της μπάντας αλλά και η ανάγκη τους να επανέλθουν και να εκφραστούν με ένα καινούριο δίσκο επαναφέρει τους Mary’s flower Superhead μετά από τέσσερα χρόνια με το Wealth (Inner Ear Records,2018). Ένας δίσκος δυναμικός, ωμός και ειλικρινής βασισμένος σε παλαιότερα εφηβικά ακούσματα των M.f.S. φιλτραρισμένος όμως από την ωριμότητα του σήμερα.

Έχοντας κλείσει λοιπόν 20 χρόνια από τη δημιουργία τους γιορτάζουν την 20ετία με μία σειρά από επετειακά live με ένα playlist από όλη τη δισκογραφία τους και αγαπημένες τους διασκευές.

www.marysflowersuperhead.com