Η ΕΛ. ΑΣ ευελπιστεί να αποκρυπτογραφήσουν τα ίχνη που θα οδηγήσουν στους δολοφόνους, αλλά και πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, προκειμένου να ρίξουν φως στο μαφιόζικο χτύπημα της Μάνδρας.

Από το βράδυ της Τετάρτης το τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής, προσπαθεί να συγκεντρώσει τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν το συμβόλαιο θανάτου που υπογράφηκε εναντίον του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στο σημείο – που εκτελέστηκε και βρέθηκε απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς, καθώς οι δράστες πυρπόλησαν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε – 18 κάλυκες. Άνδρες των εγκληματολογικών ερευνών βρέθηκαν και σήμερα στο σημείο του εγκλήματος, καθώς θέλησαν με το φως της ημέρας να πραγματοποιήσουν νέες έρευνες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία ήταν απαγορευτικά κατά τις βραδινές ώρες της Τέταρτης.

Παράλληλα, ξεσκονίζουν κάμερες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, ψάχνουν στίγματα κινητών τηλεφώνων, ενώ ταυτόχρονα παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

 

Επαγγελματική εκτέλεση
Σύμφωνα τώρα με τους αναλυτές της ασφάλειας, οι δράστες είναι επαγγελματίες κι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία. Έτσι, χαρτογράφησαν την περιοχή που έμενε ο Χρήστος Γιαλιάς κι επέλεξαν το κατάλληλο σημείο που θα πραγματοποιούσαν τη δολοφονική τους ενέργεια. Όπως όλα δείχνουν παρακολουθούσαν το θύμα τους και το σκότωσαν τη στιγμή που δεν συνοδεύονταν από τον σωματοφύλακα του.

Η ενέδρα στήθηκε σε ένα στενό δρομάκι και σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του επιχειρηματία. Εκεί, οι δράστες – που εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον δύο, καθώς δεν αποκλείεται εκτός από τη μηχανή να υπήρξε και υποστηρικτικό όχημα στην επίθεση – κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον επιχειρηματία και να τον γαζώσουν με το καλάσνικοφ. Μάλιστα, το παραπάνω ενδεχόμενο το ενισχύουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα άγνωστο μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

 

Το σπίτι φρούριο
Στη συνέχεια προχώρησαν σε μια ασυνήθιστη ενέργεια. Πέταξαν το καλάνσικοφ που χρησιμοποιήσαν στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία και το πυρπόλησαν, ενώ ο 59χρονος κείτονταν νεκρός στη θέση του οδηγού. Έκαναν δηλαδή το αντίθετο, καθώς σε παρόμοιες επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν οι δράστες καίνε το δικό τους όχημα και όχι του θύματος.

Ο Χρήστος Γιαλιάς χθες το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι του. Με το που έστριψε στο μικρό δρομάκι που οδηγεί στην κατοικία του, δέχτηκε την επίθεση των δραστών. Το θύμα από ότι φαίνεται πρέπει να φοβόνταν για τη ζωή του, καθώς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε ένα απόρθητο φρούριο, ενώ κινούνταν πάντα με διαφορετικά αυτοκίνητα. Στην οικεία του είχε τοποθετήσει παντού κάμερες, ενώ υπάρχει κι ένα υπερυψωμένο φυλάκιο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με παρατηρητήριο.

Οι δολοφόνοι τώρα του 59χρονου άνδρα φαίνεται να διέφυγαν με μηχανή, ενώ οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ που προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους