Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres.

Ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Antonio Guterres, τους οποίους δένει παλιά συνεργασία και σταθερή φιλία, συζήτησαν για τις εξελίξεις στο περιβάλλον διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας καθώς και για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, συνομίλησαν για τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό και τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έδρα του ΟΗΕ, ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή γ.γ για θέματα Αντιτρομοκρατίας, κ. Vladimir Voronkov και με εθνικές κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες καθώς και με την πρόεδρο της IPU κα. Tulia Ackson.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ως επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου με στην ετήσια ακρόαση που συνδιοργανώθηκε από τον ΟΗΕ και την IPU (Διεθνής Διακοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ