Ένοχος για κλοπές κρίθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ένας 21χρονος Ρώσος υπήκοος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Λάρισα, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή. Μόνο που ο διαρρήκτης με τα πολλά ονόματα καταδικάστηκε χθες ερήμην, αφού είναι αγνώστου διαμονής, καθώς όταν αναζητήθηκε στη διεύθυνση που είχε δηλώσει κατά την αποφυλάκισή του, προκειμένου να παραστεί στη χθεσινή δίκη, δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο 31χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020, διέρρηξε συνολικά 18 σπίτια, σε ορισμένα εκ των οποίων δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, με την Αστυνομία να εκτιμά πως χρησιμοποιούσε πασπαρτού αντικλείδι, ενώ σε άλλα σπίτια μπήκε σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς.

 

Στην έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας όπως σημειώνεται στην εφημερίδα “Ελευθερία“, αναφέρθηκε με την κατάθεσή του αστυνομικός, ενώ περισσότεροι από 10 Λαρισαίοι παθόντες με τις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στη δράση του διαρρήκτη, ο οποίος συνήθιζε να κλέβει σπίτια τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Μεταξύ άλλων, ο 31χρονος διαρρήκτης, στις 5 το απόγευμα της 4ης Αυγούστου 2020, στη συνοικία των Αγίων Σαράντα, σπάζοντας την κλειδαριά διαμερίσματος πρώτου ορόφου και ερευνώντας όλο το σπίτι έκλεψε χρυσαφικά, η αξία των οποίων ανερχόταν σε 2.000 ευρώ, όπως επίσης έκλεψε μικρό χρηματικό ποσό, ενώ δεν εξηγείται η απόφαση του διαρρήκτη να κλέψει… προσωπικά έγγραφα του παθόντα.

Από διαμέρισμα Λαρισαίας δρώντας με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε 40.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, κοσμήματα, αλλά και ένα ρολόι χειρός. Στην ίδια πολυκατοικία, αλλά από τρίτο διαμέρισμα, στο κέντρο της Λάρισας, έσπασε τον ομφαλό της κλειδαριάς στην κεντρική είσοδο και στη συνέχεια χωρίς να αφήσει ίχνη παραβίασε τη δεύτερη κλειδαριά ασφαλείας, χρησιμοποιώντας πιθανότατα αντικλείδι.

Ψάχνοντας, λοιπόν, το σπίτι του Λαρισαίου αφαίρεσε χρυσές αλυσίδες, χρυσά παιδικά βραχιόλια, αλλά και μια… οδοντοστοιχία με τρία χρυσά δόντια. Στις 19:30 το απόγευμα της 14ης Αυγούστου, επίσης στο κέντρο της Λάρισας, χωρίς επίσης να αφήσει ίχνη στη δεύτερη κλειδαριά ασφαλείας, την παραβίασε με αντικλείδι και από διαμέρισμα 2ου ορόφου και μεταξύ άλλων, αφαίρεσε χρυσαφικά, συνολικής αξίας 500 ευρώ.