Άγρια κόντρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για αναβολή των εκλογών των οργάνων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αρκετά  στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την άποψη ότι δεν είναι δυνατό την τελευταία στιγμή να αναβάλλονται οι εκλογές, ενώ εκφράστηκαν ενστάσεις και για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή. Αυτό όπως τόνισε θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη ποιος/ποια είναι ο κάθε ένας που καλούνται να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που μετείχε στη συνεδρίαση μέσω Zoom ζήτησε να μάθει ποιοι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και πολλοί άλλοι απάντησαν ότι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Τότε θα κάνω δημοψήφισμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να του απαντήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης «Είσαι αυταρχικός».

Συγκεκριμένα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με άλλα στελέχη όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου αποχώρησαν με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να λέει «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».

Κασσελάκης: Συνέπειες σε όποιον καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Θα υπάρξουν κυρώσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιηθούν σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες συμμετέχοντας διαδικτυακά στη συνεδρίαση της Πολιτικης Γραμματείας του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση που ζήτησε διευκρινίσεις επί του θέματος, πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον διαφοροποιηθεί.

Συγκεκριμένα, «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» ανάφερε στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά πως θα υπάρξουν κυρώσεις, σε περίπτωση διαφοροποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πρόκειται για αξιακό θέμα, χαρακτήρισε προνόμιο του αρχηγού την επιβολή των όποιων μέτρων, ωστόσο δεν έκανε πουθενά λόγο περί διαγραφών.